Handwas vs Wasstraat

Autoliefhebbers hebben hier een sterke mening over dit onderwerp. Wat is nu beter? De wasstraat of de auto handwassen? Voor beide meningen valt natuurlijk wat te zeggen. Wij zetten de voordelen voor je onder elkaar.

Auto handwassen
Auto’s worden sinds het begin van de auto met de hand gewassen. Sommige autoliefhebbers zweren erbij en vinden dat het de enige manier is om je auto schoon te houden. Door  de jaren heen zijn er flink wat ontwikkelingen geweest op autowassen op locatie. De technieken en apparatuur om automatisch te wassen zijn sterk verbeterd en wordt er tegenwoordig veel auto’s met stoomreiniging schoongemaakt. Vroeger had je sowieso geen keuze als het ging om je auto wassen. Tot die tijd ging het poetsen van je auto gewoon nog met de hand. Er waren toen ook professionele carwash locaties of wasstraten, maar ook daar werd de auto met de hand voor je gewassen door de werknemers.

De automatische wasstraat
Vroeger werd in een wasstraat gebruik gemaakt van twee of drie harde automatisch draaiende borstels die je auto met flinke kracht schoon schoonmaakt. Iets waar het imago van de wasstraat nog steeds onder lijdt. Gelukkig zijn de harde borstels vervangen door lak vriendelijke borstels.

De voordelen zijn: gemakkelijk, milieuvriendelijk, onderkant wordt ook schoongemaakt en uitgebreide progamma’s zijn goedkoop.  Maar weegt dit op tegen de nadelen: de wasstraat kan niet overal goed bij, bij oude wasstraten kunnen er nog steeds krassen ontstaan door de borstels.

Zelf mijn auto handwassen waar moet ik op lettenVerschillen in wax en lakverzegeling (ceramic coating)

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *